MÅNSKENSSTRANDEN

Jul 26th, 2016 | By | Category: 2016-07 juli, Recension

Omslag till MånskensstrandenAv Nora Roberts
Heaven and Earth, 2001
Översatt av Klara Lindell
Albert Bonniers Förlag, 2016
ISBN 978-91-0-014989-5, 331 sidor

I Månskensstranden fortsätter Nora Roberts med andra delen i sin romantrilogi om Ripley Todd, Nell Channing och Mia Devlin på den vackra men något mystiska ön Three Sisters Island utanför Massachusetts kust. Polisen Ripley Todd är uppväxt på ön och kan den utan och innan, känner samhörighet med invånarna och älskar att jogga längs stranden, även när den är täckt av frost. Hon går i flyttankar, vill inte längre bo tillsammans med sin bror, sheriffen Zack som just gift sig, och funderar på att flytta tillbaka till den gula lilla stuga som hon hyrde av bokhandlaren Mia Devlin.

Nora RobertsDet visar sig att hon kommer för sent. Mia har redan hyrt ut stugan till MacAllister Booke på tre månader. Han är gänglig men förvånansvärt vältränad fil dr som forskar om det paranormala. Till ön har han kommit för att undersöka platsens mystiska historia. Namnet Three Sisters Island kommer sig av att tre vettskrämda kvinnor flydde dit efter häxjakten i Salem 1692 då 19 kvinnor avrättades och några dog av umbäranden i fängsligt förvar. På ön fick systrarna en fristad för sig och sina ättlingar men råkade ändå till sist illa ut. Nell, Ripley och Mia är deras släktingar i nedstående led och representerar elementen Eld, Jord och Vatten och enligt legenden måste de tre gamla häxornas mönster brytas annars går öns magi förlorad och den kommer att sjunka i havet.

Ripley (Jord) är från början misstänksam mot MacAllister Booke. Hon blir motvilligt förälskad i honom, något som gör att hennes lugna tillvaro inte känns så lugn längre. Helt andra magiska krafter tycks gnistra mellan henne och forskaren. På mer än ett sätt visar hon sin kärlek och åtrå men också sitt heta hat på ett sätt som får åtminstone mig att då och då tvivla på hennes mentala hälsa.

Emellanåt bryts dessa stämningar och den Marylandfödda författaren visar med sin rutin och goda skrivarhumör att hennes framgångar inte kommer ur tomma intet. Inte ens när hon skriver om häxor och annat oknytt.

BARBRO LINDBORG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22