MANNEN UTAN HJÄRTA

Jun 4th, 2014 | By | Category: 2014-06 juni, Recension

Omslag till Mannen utan hjärtaAv Camilla Grebe och Åsa Träff
Ponto Pocket, 2014
ISBN 978-91-7475-170-3, 429 sidor

När ursprungsboken kom ut på Damm Förlag skrev Lennart Högman bland annat detta om den: ”Bokens upptakt skildrar hur Miguel Alemany efter att ha varit bortrest finner sin sambo, antikhandlaren Jussi Ståhl, brutalt mördad i sitt hem. Han har skjutits och därefter har hjärtat skurits ur kroppen och lagts i en antik silverskål. Flera brutala mord på män sker i den kungliga huvudstaden och det mesta pekar på att offrens minsta gemensamma nämnare är deras sexuella läggning.

Grebe och TräffSystrarna skriver rappt och ofta väl. De har en friskhet i berättarstilen som känns ny och fräsch. De behandlar de olika skeendena på ett väl instruktivt och levande sätt. De är goda berättare och tar en säker plats bland de tio främsta kriminaldrottningarna av idag. Det enda jag har emot innehållet i boken är psykologen som är den store problemlösaren. Det dräller av böcker och usla filmer där en överlägsen psykolog genom ett par frågor löser mordgåtan.

Ja, herregud, jag kan inte låta bli att tänka på den allvarlige psykologiprofessorn som skrev en hel bok om seriemördare i undervisningssyfte och allt byggde på Thomas Quick.”

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22