MANNEN MED LIEN

May 19th, 2014 | By | Category: 2014-05 maj, Recension

Omslag till Mannen med lienAv Jenny Berthelius
Melker Förlag, 2014 (nyutgåva)
ISBN 978-91-88746-53-5, 132 sidor, ebok

I Mannen med lien får en skånefamilj besök på sitt landställe av en kusin från Norrland. Tioåriga Nen kommer. Hon har problem. Är rädd. Något har hänt barnet innan hon kom. Det uppstår problem att flyta samman med värdfamiljens barn.

Även i ungängeskretsen förekommer underligheter. Judy, mor till ett par tvillingar och ansvarig för den besökande norrlandsflickan får fullt upp med att hålla reda på folk och familj. Det blir mycket om relationer mellan de personer som förekommer.

Jenny BertheliusEn flicka påträffas mördad. En annan flicka utsätts för ett mordförsök alternativt har försökt begå självmord. Sanger, kriminalare från Malmö, sätts att utreda fallet. Att hitta gärningsmannen bland de personer som förekommer i omgivningen är inte lätt. Flera kan ha haft motiv, många ser ut att vara inblandade. Utredningen innehåller moment av spänning och avslöjandet av gärningsmannen är inte förutsägbart.

Miljön innehåller en del 70-talsdetaljer. Det känns som en snäll deckare att läsa om en polisutredning från 70-talet under de förhållanden som råder idag trots mord, mordförsök och misshandel.

Formateringen av texten är inte helt bra. Stycken faller samman och stör läsningen.

Bokens kom ut första gången 1970.

SUNE E. OLSSON

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22