MANNEN FRÅN TENHULT Av Ulf Broberg och Peter Lundström

Jan 24th, 2008 | By | Category: 2007-4, Recension

Kalla kulor förlag 2007
Paret Broberg och Lundström, journalist och polis, fortsätter med sitt poliskollektiv från den trilogi de inledde sitt gemensamma författarskap med. Nu är det en fristående historia men med flertalet av de personer som fanns med tidigare. Nu planerar de tio böcker, var och med en fristående historia men med en röd tråd.

I denna handlar det om organiserad brottslighet med kopplingar både till mc-gäng och till finansiärer i det öppna svenska samhället. Beskyddarverksamhet, ”köp” av restauranger, är huvudpunkter i intrigen.

När det nu kommit reportageböcker om den svenska maffian är det inte heller några överraskningar som väntar läsaren av denna polisroman. Det är just, liksom i de tidigare, en polisroman. Läsaren följer polisernas arbete, och med tanke på författarnas vardagliga yrken är det väl bara att tro på att det arbetet är korrekt skildrat. och intrycket är snarare en dokumentär, vilket också är författarnas avsikt. Men det är intressant, stundtals spännande handling, och några oväntade svängar. Fokus är på handlingen, inte på miljö och personer.

Läser man mycket är detta en udda thriller, och det känns bra.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22