MAFFIA

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-4, Recension

Av Jörgen Hansen
Kommentus 1996

Sorry, Hansen, det räcker inte att en kritiker sagt att ”han har ett litterärt handlag med miljön som är beundransvärd” eller en annan som utropar ”…en hårdkokt, välskriven kriminalroman”. Nej, det behövs något mera för att en bok skall bli läsvärd och ihågkommen. Visst beror mycket på vem författaren vänder sig till. Om det är en tonårsgrupp som enbart vill ha spänning på topp, våld med mera, då har han hittat rätt. Men vill författaren nå läsare av bra deckare/kriminalromaner har han hamnat fel.

Jag vill dock ge ett gott betyg för hans humor – den är på många ställen i boken mycket fin och jag skrattade gott åtskilliga gånger.

Maffia är Hansens femte bok om Erik ”Kirre” Oskarsson, som har gediget mörk bakgrund som bland annat bankrånare. Här har han fått i uppdrag att kolla vem som mördat en höjdare i ett av Europas största knarksyndikat. Uppdragsgivaren är en hänsynslös man och handlingen innehåller dessutom MC-klubbar och den ryska maffian. Rafflande handling men jag vidhåller min uppfattning från inledningen.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22