LYCKA TILL

Feb 16th, 2008 | By | Category: 2002-1, Recension

Av David Baldacci
Wish You Well 2000
Översatt av Thomas Preis
Bra Böcker 2001

Nej, inte behöver man skriva en thriller, som ju Baldacei i vanliga fall gör, för att en bok ska vara spännande så det förslår. Det är den har boken ett mycket bra bevis på.

Huvudperson är den något brådmogna tolvåringen Louisa Mae Cardinal, som inledningsvis är bosatt i New York. Hennes far är författare, modern hemmafru och allt är i stort idealiskt. Men inom några fasansfulla sekunder förändras hela hennes liv och plötsligt är hon inte medlem av sin trygga familj längre, hon och hennes yngre bror Oz är på väg till Virginia för att i fortsättningen uppfostras av sin farfars mor.

Den nya miljön är naturligtvis mycket främmande och helt skild från New York, men hon lär sig i denna att leva på ett mycket annorlunda sätt, hon hittar sin första riktiga vän och hon får lära sig livets allvar.

Så småningom blir hon och hennes bror indragna i en stor process där man kommer att avgöra deras framtida öde. Baldacci skriver starkt om rättvisa, överlevnad och mänsklig styrka i svåra situationer och det blir stark och gripande läsning.

MARGARETA & IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22