LILLA BERLIN Del 2 – Mina vänner

Oct 6th, 2014 | By | Category: 2014-10 okt, Recension

Omslag till Lilla Berlin del 2Av Ellen Ekman
Kolik förlag, 2014
ISBN 9789186509477, 160 sidor

Ellen Ekman fortsätter göra narr av självupptagna hipsters med lyxproblem och gigantiska självhävdelsebehov i detta sitt andra seriealbum. Dessa tragiska själar vi alla både hatar och känner igen sig själva i. De som värderar sitt liv efter hur många likes de får på Facebook, de som tror att man är sitt intresse och de som tror att sällskap bara finns där för att beundra ens kvasiintellektuella spetsfyndigheter.

Ellen EkmanEn liten poäng här, ett fniss där och sen en hel uppsjö med förutsägbar självironisk humor mellan de bra partierna, vilket är så välbekant i dagens svenska, ”mogna” serievärld. Alla ska göra narr av världsförbättrarna som inte ens klarar av att förbättra sig själva. Det var gammalt i förra seriealbumet och det är lika gammalt nu. Vilket är synd för jag vill verkligen tycka om det här, men redan efter några sidor ville jag bara att denna bok skulle ta slut.
Ett uttjatat skämt blir inte roligt igen för att man fortsätter upprepa den. Så enkelt är det.

JOHANNES GENBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22