LILLA BERLIN 5 – NETFLIX OCH CHILL

Nov 24th, 2016 | By | Category: 2016-11 nov, Recension

Omslag till Lilla Berlin 5Av Ellen Ekman
Kolik förlag 2016r
ISBN 9789186509583, 141 sido

Det börjar ärligt talat kännas pinsamt att hela tiden hänvisa till mina tidigare recensioner av denna serie med betoningen att detta är mer av detsamma men … detta är mer av detsamma. Det handlar främst om unga vuxna i stadsmiljö och deras diverse lyxproblem och krav på att hänga med i svängarna. Det är ganska så smålustigt, ibland till och med träffsäkert. Men humorn har varit gammal redan i ett årtionde nu. Det är många varianter av temat att folk säger något uppfostrande och visar sen hur de själva är goda kålsupare. Punchline. Fniss.

Ellen EkmanFast ibland tror jag Ekman inser detta och lyckas vrida förväntningarna mot läsaren och ge en genuin tankeställare under det genuina skrattutbrottet. Som när en mamma undrar varför en annan normkritisk mamma klär sin dotter i rosa prinsesskläder och får till svar att hon ärvt kläderna från sin storebror. Det är fyndigt och sätter läsarens förväntningar på sin ända. Jag önskar att så mycket mer av albumet var i samma höga klass men tyvärr är det oftare det klassiska ”hö hö, jag är minsann också en hycklare utan att inse det” eller ”titta så himla mycket dumt jag lägger min fritid och koncentration på”.

Detta ska inte tolkas som att jag tycker Lilla Berlin är dåligt och inget jag rekommenderar. Det är absolut inte dåligt men frågan om jag rekommenderar det beror på vad man förväntar sig. Gillar man denna sorts humor och inte kan få nog av det är Lilla Berlin 5 ett nödvändigt köp. Han man dock redan fått nog av alla Rockys och Elvis och Zeldas så lär man inte känna sig särskilt stimulerad. Jag tillhör personligen den senare kategorin, men det är ju jag. Så ha det i åtanke när du bestämmer dig för om detta album är värt ett köp eller inte.

JOHANNES GENBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22