LILLA BERLIN 4 – CUTE OVERLOAD

Feb 9th, 2016 | By | Category: 2016-02 feb, Recension

Omslag till Lilla Berlin 4Av Ellen Ekman
Kolik förlag, 2015
ISBN 9789186509552, 156 sidor

Om du inte har läst min recension av Lilla Berlin 3 tycker jag du ska göra det nu, för detta är egentligen samma sak. Det är samma ironiserande kritik mot självupptagna vuxna barn som har ångest över lyxproblem istället för de problem de borde oroa sig för. Det är en storstadsvärld där folk är besatta av att både synas och att få vara ifred. Där smartphonen inte skapat nya kanaler för kommunikation utan är ett verktyg för att spotta ut monologer till en förströelsetörstande okänd massa. Kulturen har reducerats till det helt triviala, och alla högre konstformer konsumeras enbart för att imponera på andra. Det är en skrämmande samtidsbild när man tänker efter, även om den presenteras humoristiskt och överdrivet.

Om du gillade de tidigare böckerna lär du inte bli besviken. Du behöver visserligen inte läsa dem utan kan utan större problem hoppa direkt in i volym fyra. Men om du törstar efter någon sorts utveckling från förra volymen hittar du inte mycket. Detta är kort och gott mer av detsamma.

JOHANNES GENBERG

Ellen Ekman

Ellen Ekman. Foto Julia Lindemalm

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22