LIGGA SOM ETT O Inger Frimansson

Jan 24th, 2008 | By | Category: 2007-4, Recension

Norstedts 2007
Flickan Nina har en ovanligt livlig fantasi. Hon drömmer om att vara någon annan än den alldeles vanliga, ganska tysta och blyga flicka som hon är. Döden Långrock kommer på besök då och då. Alla familjer ska ha sin beskärda del av sorgen. Det gör henne ursinnig och rädd.

Romanen speglar barnaåren i Småland till tonårens romantiska äventyr och de komplicerade gymnasieåren i Jönköping där hon börjar drömma om att bli författare och hon får också pris. Romanen har stora likheter med Inger Frimanssons eget liv.

Inger Frimansson är en av våra stora berättare. Oavsett om hon skriver en kriminalroman eller ej. I det förra fallet är hon kanske den främsta psykologiska skildraren, men i alla hennes böcker gestaltar hon människor att ta på, att känna igen. Till skillnad mot den uppsjö av kriminalförfattare vilkas gestaltning av städer och landskap endast eller oftast är en torftig kuliss, kan hon sitt hantverk. Detta att gestalta både människor och miljö. Att skapa spänning parat med den goda berättarens tekniska skicklighet.

LENNART HÖGMAN

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22