LIFELESS

Mar 10th, 2010 | By | Category: 2005-3, Recension

By Mark Billingham
Little Brown 2005

När Tom Thorne, polisinspektör vid Metropolitan i London, gjort några fatala misstag vid sitt senaste fall och samtidigt drabbats av sin fars plötsliga död faller hans värld samman. Det hela blir ju sannerligen inte bättre av att hans chef beslutar att plocka bort honom från det han kan bäst och istället ge honom ett urtråkigt bladvändar-jobb.

Han får dock sin chans ganska snart när en serie mord på uteliggare inträffar i Londons centrala delar. Thorne kommer snabbt med ett eget förslag: Jag ställer gärna upp som undercover agent på obegränsad tid. Han förstår att det kan vara det enda sättet att komma underfund med vem som specialiserat sig på att mörda dessa uteliggare.

Vid en närmare undersökning kommer polisen fram till att de två hittills mördade faktiskt har en gemensam bakgrund och att det fortfarande finns minst två personer till på den lista över fyra personer man fått fram.

Mördaren, för man tror att det endast är en sådan, har genom att tilltyga sina offer på ett fruktansvärt sätt försäkrat sig om att det ska bli ytterst svårt för polisen att komma på deras identitet. Varför?

Mark Billingham är ett nytt stjärnskott på den brittiska deckarhimlen och han motsvarar på alla sätt det förhoppningar hans engelska förlag ställer på honom med denna sin fjärde deckare. Jag kommer med stor glädje ihåg förra årets bok från hans vassa penna – Offerlek
Grattis Minotaur!

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22