LIDELSE OCH LÖGN

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-4, Recension

Av Sally Beauman
Lovers and Liars 1994
Översättning av Elisabeth Olin
Bonniers 1995

John Hawthorn, en av USAs mest kända senatorer, kunde mycket väl ha blivit 1992 års demokratiska presidentkandidat. Han är rik, klyftig, karismatisk och framför allt karriärsugen. Därför är det en gåta, ett riktigt mysterium, varför han plötsligt kliver ner från framgångsstegen och nöjer sig medan bli Amerikas ambassadör i England. Officiellt beror det på att Hawthorn vill ha mer tid för familjen sedan hans ene son genomgått en svår sjukdom.

Journalisten Gini Hunter och fotografen Pascal Lamartine, som haft ett hett kärleksäventyr flera år tidigare och nu möts på nytt, får ett hemligt uppdrag av tidningen där Gini arbetar att ta reda på den egentliga orsaken till avhoppet. Det visar sig bli ett mycket farligt uppdrag, för det är mycket som döljer sig under den perfekta ytan… Mer vill jag inte avslöja av denna mycket spännande och täta roman, som också har en mycket bra personbeskrivning. Man blir lurad hela tiden, kastas tillbaka till noll igen, för ingen är vad den tycks vara.

HELEN STENBACK  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22