LÅGORNA

Sep 17th, 2022 | By | Category: 2022-09 sep, Recension

Omslag till LågornaAv Lina Bengtsdotter
Forum, 2022
ISBN 978-91-37-15354-4, inbunden, 282 sidor

Lina Bengtsdotter har skrivit tre deckare som utspelar sig i Gullspång, och hon har fått debutantpriset för den första, Annabelle.

Nu kommer hon med en annan ort som heter Silverbro och en annan huvudperson, Vega. Så långt en del likheter, liksom återvändartemat och personer som är försvunna. Men det är ingen upprepning.

Titeln Lågorna är också titeln på den bok som Vega försöker skriva och som handlar om hennes barn- och ungdom där hon tillsammans med bästisen Katja gör något hon sedan ångrar, och bryter kontakten.

Men nu, som vuxen med barn och gift i London, kommer hon tillbaka för Katja har sökt hennes hjälp. Men när hon kommer är Katja försvunnen vilket inte är något ovanligt försäkrar vännerna, hon har drogproblem, men hon brukar komma tillbaka.

Det påminner om ett försvinnande från Vegas och Katjas ungdom, ett försvinnande som aldrig blev uppklarat.

Vegas barndomsskildring Lågorna varvas med vad som händer nu. Det verkar ju vara en klassisk deckare, men här finns mycket mer. Det är funderingar över vänskap, förhoppningar och livsval, i ett språk som ligger långt från den klassiska spänningsromanen. Vänskap, relationer då och nu, och vem man själv är. Och hemligheter.

Spänningsgenren kommer mest fram i slutet då vi får svar på många frågor.

Läs den och njut!

LEIF-RUNE STRANDELL

Lina Bengtsdotter

Lina Bengtsdotter. Foto Gabriel Liljevall

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22