LADYKILLER

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-1, Recension

av Martina Cole
The Lady Killer (1993)
Översatt av Barbro Tidholm
B. Wahlströms 1994

Efter att ha läst ”Farlig kvinna” väntade jag nyfiket på nästa bok. Den visar sig utspelas i ungefär samma miljö, men personerna har på ytan ett mindre kriminellt beteende. Huvudpersonen, den timide George, har ett litet gömställe för sina herdestunder. Där kan han fritt festa på bilder av kvinnor som skändas och förnedras. Hans hat får utlopp då han skär bilderna i strimlor. Ett besök hos Tom, som har en porrvideobutik, blir ödesdigert.

Kvinnor mördas och skändas. Den kvinnliga polisen Kate får till uppgift att finna och stoppa ”slaktaren från Grantley”. Hennes arbete blir dubbelt så svårt då hon möter fadern till en av de unga kvinnor som mördats av besten. Deras ”samarbete” leder till konflikter och svårigheter för Kate, eftersom känslor inte bör skymma klart tänkande och förmågan att fatta svåra beslut.

För min smak har Martina Cole lite för närgångna skildringar av våld, men hon är skicklig och det finns ljusa stråk i boken.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22