KURTISANEN

Jun 27th, 2019 | By | Category: 2019-06 juni, Recension

Omslag till KurtisanenAv Anna Laestadius Larsson
Piratförlaget, 2019
ISBN 978-91-642-0527-8 inbunden, 468 sidor

Anna Laestadius Larsson debuterade med en romantrilogi, Barnbruden, Pottungen och Räfvhonan under åren 2013–2015.  Böckerna blev snabbt populära. Livet i Stockholm, i slott och koja, fattiga och rika under slutet av 1700-talet bjuder på en rik flora av spänning, kärlek och bråd död. ”En lyckad blandning av siden och löss, allvar och underhållning.” skriver en recensent.

Kurtisanen är en fristående uppföljning av trilogin och bjuder på samma sorts underhållning och spänning. Den 16-åriga Beata Charlotta följer med ett teatersällskap till kungliga slottet i huvudstaden. De ska spela ett drama i Bollhuset och den vackra unga flickan tilldelas huvudrollen som den danska drottningen. Hon gör succé trots darriga nerver och kung Gustaf III ler mot henne. Hennes lycka är gjord och en helt ny värld öppnas för henne! 

Den unga kvinnan ger sig så småningom ut i världen, både till Paris strax före revolutionen där och till Italien. Hon är skådespelare, spion och älskarinna och hon möter en lång rad av kända människor under denna dynamiska och intresseväckande tid. Händelserna kommer slag i slag och Beata Charlotta är en hjältinna av stora mått, som hinner med det mesta under sitt korta liv.                                                                                                                                                         

Boken är mycket lättläst men har understundom ett något ålderdomligt språk. 

BERIT ENGDAHL

Anna Laestadius Larsson

Anna Laestadius Larsson. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22