KRIMSPELET

Feb 25th, 2018 | By | Category: 2018-02 feb, Recension

Omslag till KrimspeletNicotext, 2017

Nicotext är ett förlag som ger ut böcker som de själva kallar för onödiga, men roliga. Några handböcker också, t.ex. en om hur man skriver en roman.

Dessutom ger de ut spel, och eftersom Dast handlar om deckare så skickade de Krimspelet till oss. Det är en ask med 400 frågor och svar om deckare. De tycker att spelet passar från 15 år och uppåt, det räcker med två spelare och de beräknar speltiden till minst 20 minuter.

Frågorna spretar. En del handlar om klassiker som Sherlock Holmes och Agatha Christie, andra om välkända nutida deckare, men också en hel del om tv-serier och filmer som nog inte är lika välkända. Fast frågespel måste ju ha olika svårighetsgrad för att vara roliga.

Har testat spelet på kunniga deckarläsare och då fungerar många frågor bra, men tv-serier och smalare deckare är krångligare. Vi har tidigare testat förlagets matspel och där var frågenivån jämnare. Krimspelet ligger i en del frågor nära nörd-nivån, så för att kunna briljera bör man vara mer än allmänbildad.

Fast som med alla frågetävlingar lär man sig alltid något nytt.
Förlaget har spel också om djur, kroppen, svenska språket och vin och ett antal till för stora och små (Bajsspelet t.ex.). Hittas på https://www.nicotext.com/

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22