KORSFÄST PÅ KLÄDESHOLMEN

Apr 17th, 2014 | By | Category: 2014-04 apr, Recension

Omslag till Korsfäst på KlädesholmenAv Ramona Fransson
anomaR, 2014
ISBN 978-91-86465-46-9, inb, 326 sidorOmslag till Korsfäst på Klädesholmen

Det har blivit en lång rad med deckare i Göteborgs- och Bohuslänmiljö, med ett poliskollektiv i centrum, av Ramona Fransson som ger ut dem på eget förlag. Jag har läst ett par tidigare och kan konstatera att hon håller stilen.

Det är lättläst, inga djuplodande personskildringar och en intrigstyrd berättelse. Hon tar upp viktiga samhällsfrågor men predikar inte.

Ramona FranssonI den här boken är det ungdomsvåld och civilkurage som handlingen kretsar kring. På en kyrkogård i Göteborg slår ett ungdomsgäng ihjäl en pensionär, vilket bevittnas av två andra pensionärer där den ene också filmar händelsen med sin mobil.

Fler mord följer, varav två är särskilt uppseendeväckande, två ungdomar som hittas döda på kors på Klädesholmen. Naturligtvis finns det samband, vilket också poliserna konstaterar efter hand.

Mest följer vi polisernas arbete, och lite av deras privatliv, men också de pensionärer som bevittnat det första mordet. Ska de våga vittna? Man har ju hört hur illa det kan gå med ungdomar som kan hämnas? Dessutom får vi veta mer om ett par ungdomar på glid.

Den först dödade är jude, men inte religiöst aktiv. Ett par av de andra dödade är invandrare; finns det religiösa kopplingar, hatbrott och hämnd?

Det är ingen pusseldeckare utan gåtan för läsaren och poliserna är motiven bakom brotten.

Visst skulle hennes poliser också platsa i tv-serier.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22