KONTAKT

Sep 16th, 2009 | By | Category: 1998-1, Recension

Av Carl Sagan
Contact 1985
Översatt av Jan Leek
Legenda 1997

Detta är nyutgåvan av en bok som kom på svenska redan 1987. Anledningen till nytrycket är att historien nu blivit en påkostad film med kända skådespelare i bärande roller. Astronomen och författaren Sagan avled för drygt ett år sedan, mitt under inspelningen av filmen.

Han var professor i astronomi och rymdvetenskap samt chef för laboratoriet för planetstudier vid Cirdelluniversitetet. Av hans böcker är troligen Kosmos mest känd, den kom nämligen att bli en av världens mest sålda böcker inom den vetenskapliga litteraturen.

I Kontakt handlar det om att man på jorden fångar in en intelligent signal från yttre rymden. Efter mödosam tolkning visar det sig att signalen innehåller en detaljerad anvisning i hur man bygger ett stjärnskepp. En internationell grupp vetenskapsmän drar ut i rymden när bygget är klart.

Mitt i den i sig spännande berättelsen förklarar författaren mycket om rymden och universum, elementa, storslagna visioner och spådomar om vartannat.

Fascinerande, ja, kanske mera nu än när boken först kom ut 1985.

Mycket har ju hunnit hända sedan dess.

ADAM BROTTLER

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22