KLASSFÖRÄLDRARNA

Mar 4th, 2021 | By | Category: 2021-01 jan, Recension

Omslag till KlassföräldrarnaAv Sara H Olsson
Bokfabriken, 2021
ISBN 978-91-7835-508-6, inbunden, 239 sidor

Författaren har skrivit en rad mysromaner, och även den här får räknas dit även om den innefattar knark, organiserad brottslighet och etnisk diskriminering.

Huvudpersoner är två mammor, en välbeställd hemmafru (med egen chefskarriär bakom sig) som arbetar hårt för att vara lycklig i den lilla stadens gräddhylla bland alla de andra fina damerna, och en ensamstående fyrabarnsmor som arbetar som truckförare. Och de kopplas samman som klassmammor med uppdrag att ordna diverse aktiviteter för barnen.

De är väldigt olika, i alla fall i början, men båda med behov av pengar, en till sina spelskulder och den andra till livets nödtorft. Så hittar de, ingen spoiler utan baksidestext, en väska full med hasch. I stället för polisanmälan eller kvittblivning kommer de på att baka muffins med fyllning som de kan sälja dyrt.

Allt går förstås bra på slutet.

Lättläst, roande, igenkännande för många som varit klassföräldrar, inte särskilt sannolik historia. Den detalj jag retar mig på är varför ensamstående mamman låter sin exman komma undan att betala för barnen. Men en kul bagatell och sympatisk människosyn.

LEIF-RUNE STRANDELL

Sara H Olsson

Sara H Olsson. Foto Johanna Nolsa

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22