KIDNAPPNING – Frihet är själens syre

Oct 20th, 2021 | By | Category: 2021-10 okt, Recension

Omslag till KidnappningAv Lars-Erik Holländer
Carlsson, 2021
ISBN 978-91-89063-86-0, inbunden, 238 sidor

Lars-Erik Holländer är 68 år och f.d. kriminalkommissarie och livvakt. Han gav ut Halshuggning – och andra svenska straff  år 2017 på Carlsson Bokförlag. Kidnappning – Frihet är själens syre är hans andra bok på samma förlag.

Lars-Erik HolländerLars-Erik Holländer avhandlar i boken ämnet kidnappningar och därmed tillhörande spektakulära händelser. Han diskuterar kidnappningens historia och går igenom olika skäl till kidnappning, såsom pengar, organstöld, människohandel, hedersmotiv, kriminella orsaker samt politiska och religiösa orsaker. Författaren resonerar också kring de rättsliga och psykologiska aspekterna av en kidnappning, inte minst för offrens anhöriga.

Han redovisar detaljerat några kända kidnappningar av svenskar och har även intervjuat huvudpersonerna i två av Sveriges mest uppmärksammade kidnappningar: Malisvensken Johan Gustafsson och pistolskytten och OS-medaljören Ragnar Skanåker. De berättar om sina strategier för att mentalt och fysiskt klara sig igenom månader av psykisk tortyr och ovisshet. Boken avslutas med ett personregister.

Boken är en saklig och tidvis långrandig genomgång av olika aspekter på kidnappning. Boken är därmed att betrakta som en faktabok om kidnappning för den som vill lära sig mer om ämnet.

LARS-ERIK HOLM

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22