KICKTORSKEN

Dec 14th, 2017 | By | Category: 2017-12 dec, Recension

Omslag till KicktorskenAv Alexander Salzberger
Bookmark Förlag, 2017
ISBN 978-91-88345-48-6, 280 sidor

Kicktorsken är från början en monolog av skådespelaren Alexander Salzberger. Den hade urpremiär på Backa Teater i Göteborg i november 2012 och spelades i fjol på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och på Kulturhuset Trappan i Vällingby. Nu är den omarbetad till en självbiografisk bok om hans liv i förorten tillsammans med din drickande mor, sin våldsamme styvfar. Själv blev han också missbrukare, en människa utan hopp om framtiden men också en person som tog sig ur eländet och blev hyllad för sina insatser på scenen.

Alexander SalzbergerDet är en tragisk berättelse om ett hårt liv som dock slutar lyckligt med entréer på Dramaten och Salzbergers berättelse innehåller vild humor och tvära kast.

Det är inte det slags litteratur som Dast brukar skriva om, men den är samtidigt rysligt underhållande (Dast skriver om underhållningslitteratur) och berättelsen är välskriven.

Komikern, skådespelaren, imitatören, disc jockeyn och manusförfattaren Alexander Salzberger är född 1985, utbildad på Scengymnasiet S:t Eriks teaterlinje och Teaterhögskolan i Stockholm.

BJÖRN ENMAN

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22