KÄRLEKSDANS I OBALANS

Mar 21st, 2018 | By | Category: 2018-03 mars, Recension

Omslag till Kärleksdans i obalansAv Anna Jansson
Norstedts, 2017
ISBN 9789113079059, inbunden, 334 sidor

Anna Jansson är en flitig författare. Hon håller igång tre serier. Sina framgångsrika kriminalromaner om Maria Wern, ungdomsdeckarna om sonen Emil Wern och feelgoodböckerna om Angelika Lagermark. Alla dessa historier tilldrar sig på Gotland. Angelika har frisersalong där man inte bara blir fin i håret. Man kan också bli hopparad med någon som Angelika och hennes anställde Ricky har valt ut. Om de tycker att man har behov av det!

Angelikas gammelmormors gamla stuga är till salu. Angelika vill verkligen ha den, det finns många gamla minnen förknippade med huset. Hon börjar forska i stugans och släktens historia och får veta saker som varit fördolda länge.

Samtidigt som hon och Ricky är i full gång att äktenskapsmäkla får hennes eget förhållande med Rickys bror Magnus en törn. Magnus börjar bli speedad, missköter sin ekonomi och förklarar alla kvinnor sin kärlek.

Allt detta gör att det är mera ”feelbad” än vanligt i böckerna om Angelika. Hennes problem hotar att förstöra inte bara hennes förhållande, utan också hela hennes liv. Naturligtvis behövs det konflikter även i böcker av denna typ, men kanske har det skett lite grand på bekostnad av humorn i denna den tredje delen i serien.

Självklart finns här också roliga och trivsamma scener. Anna Jansson beskriver träffsäkert personer och deras beteenden. Där är hon en oöverträffad mästare. Hon får oss att känna igen oss själva och le åt det. Visby med sin historia och dess byggnader är naturligtvis den perfekta miljön för detta. Alltifrån frisersalongen på Södertorg till det lilla torpet på landsbygden.

Angelika och Ricky är kära karaktärer som är lätta att ta till sig, så naturligtvis längtar man efter att få veta mer om deras koppleriverksamhet.

NISSE SCHERMAN

Anna Jansson

Anna Jansson. Foto Marianne Westerlund

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22