KAPTEN STOFIL NR 11 2003

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-3, Recension

Red: Joakim Lindengren, Martin Kristensson,David Nessle
www.kaptenstofil.net

En ny Kapten Stofil har materialiserats. Det är serietidningen med artiklar, som tror att Modernism är en by i Småland. Bland serierna får vi nu avslutningen på Kapten Stofil och Fishfinger, ärkeskurken som tänker råna Doggers Bank, samt Den Maskerade Proggaren som möter ”De fabulöst ludna bröderna Missfoster” (verkar Robert Crumb-inspirerade), vars hemliga uppdrag avslöjas i ett moln av haschdimmor. Vältecknade och roliga serier.

Ett par nyheter är en utökad insändarspalt (vi informeras i heraldikens mysterier!), och Stupidos Litterära Supplement (SLT) som bl.a. tar upp Raggar-Morsan Jansson (hyllad av sig själv om än inte kritikerkåren), Ricky Bruch som diktare (hans mål i livet är Sanning och logik) och Femand Fresks De besatta, en roman som utgör en blandning av filosofi och porr, utgiven studentupprorets år 1968. SLT får gärna bli ett fast inslag.

Det finns många udda böcker att damma av. Bland notiserna får vi reda på hur vetenskapen försökt ta reda på om gud hör bön, vi får möta Clifton Fexmo som berättar om sina annonser och i en återtryckt Liptonsannons skroderar Kar de Mumma om hur han dricker te uppjagad av lejon i ett träd.

Skådespelerskan Lili Ziedner presenteras, känd från Pensionat Paradiset, och en riktig höjdare är skildringen av Jules Sylvains liv, ett musikaliskt geni, kverulerande globetrotter, full med planer och optimism. Det fanns väl ingen punkt på jorden där han inte bodde ett tag, jagad av svenska skattmasen. Det kan betvivlas att han skulle ha blivit rik på att bogsera ned ett isberg till Medelhavet (!), men skriva truddelutter, det kunde han!

AHRVID ENGHOLM

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22