KAMELEONTEN

Mar 22nd, 2013 | By | Category: 2013-03 mars, Recension

Omslag till KameleontenAv Peter Larsson
Recito 2010
ISBN 9789186407889, Danskt band, 187 sidor

Denna spänningsroman tilldrar sig till allra största delen på Costa Blanca i Spanien. Ett flertal svenskar flyttar dit och deras olika öden vävs samman. Spänningsmomenten i boken är rejält nedtonade. En bank i Sverige har blivit svindlad på 50 miljoner kronor. En person i Spanien blir mystiskt förföljd och nästan mördad. Allt får sin förklaring i slutkapitlet naturligtvis.

Främst handlar dock boken om de olika svenskarnas liv i Spanien. De verkar trivas enormt och problem och förvecklingar är få. Hela boken blir därför som en reklamfolder för att emigrera och köpa bostad på Costa Blanca. Jämfört med Sverige beskrivs denna miljö som rena paradiset. Vad jag har förstått så är författaren själv bosatt där. Det märks!

Peter-LarssonFörfattaren skriver i presens och det kräver en del. Det blir inte alltid helt bra och konsekvent. Han använder sig av ett stackatospråk som känns lite spännande. I vissa delar av boken är det extremt korta meningar. Det känns lite annorlunda och fräscht.

Men det händer inte mycket i boken. Det mesta är lite gullegulligt och rosenrött. Intrigen känns i naivaste laget. För att kallas en spänningsroman är det ovanligt lite av just den varan.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22