JOHN P. MARQUAND AND MR MOTO

Jan 12th, 2008 | By | Category: 2000-2, Recension

By Richard Wires
Ball State University 1999

Spy Adventures & Detective Films är undertiteln till den här intressanta boken om en författare som kanske inte är alltför välkänd i Sverige. Jag har kollat upp vad beträffar filmerna om Mr. Moto men funnit att de inte har visats i svensk TV och inte heller som spelfilmer på svenska biografer. Flera filmer hade Peter Lorre i huvudrollen som mr Moto, något som säkert passade denne duktige skådespelare.
Författaren har delat in boken i åtta kapitel, ett förord samt ett index, det senare mycket välkommet i böcker av den här sorten. Efter en introduktion kommer ett kapitel om författaren – Marquand och Mr. Moto. Nästa har han kallat Moto’s adventures: Agents in Action. Sedan följer ett om hur författaren Marquand arbetade och hans metoder, ett om Moto i Hollywood. Före bibliografin, som är mycket värdefull, finns ett kapitel kallat Conclusion. Boken avslutas med en filmografi.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22