JAKTEN PÅ PUMAN

Sep 12th, 2009 | By | Category: 1996-2, Recension

Av Jeff Nesbitt
Cougar Chase 1994
Översatt av Eva Eden
Normans 1996

Om man lyckas slita en 9-12-åring från sitt dataspel och sätter den här boken i händerna i stället så vill hon/han säkert läsa mer. Och mer kan man läsa, för det här är andra boken i serien High Sierra. Den första heter Mötet med grizzlyn.

Josh och Ashley är två äventyrslystna ungdomar som bor i bergen i Sierra Nevada. Josh är nyinflyttad från storstaden och hans tuffa flickkompis Ashley har en hel del att lära ut till den f.d. stadsbon. Som t.ex. att klättra i bergen och nå toppen på nolltid eller att spåra djur, för här finns både björn, varg och lo.

En dag när de är ute och klättrar i bergen hittar de ett ihjälrivet får. Bonden som äger fåret är övertygad om att det är en puma som är skyldig. Detta är inte pumans första offer. Många får har fått sätta livet till på sistone. Nu börjar en vild jakt där både skogvaktare, parkvakter och jägare är inblandade. Jakten är långt ifrån riskfri och Joshs styvfar, som är viltvårdare, förbjuder att vara med på jakten. Men Josh och Ashley har redan bestämt sig; de ska vara med på detta äventyr och smyger ut olovandes på natten, utan att ha en aning om allt som kan hända under en pumajakt.

Det här är verkligen en mycket spännande äventyrsbok som jag gärna vill rekommendera. Man får också lära sig mycket om djur och natur på ett naturligt och roligt sätt.

HELEN STEBACK

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22