ITALIENSK ÖPPNING

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Recension

Av Christian Aage [pseud]
Boströms 1999

En av de absolut mest spännande av 1999 års svenska kriminalromaner. I högt tempo berättas historien om smarta män från Ryssland och Italien som av olika skäl valt Sverige som brottsplats. En korrumperad polis hittas mördad. Kroppen är fastspikad under 10-meterstrampolinen vid en badplats där en maffiafest pågår. En annan polis, även han på skurkarnas lönelista, hittas också mördad. Kamp pågår mellan minst två internationella ligor.

Kommissarie Arnold Nyman utreder. Han är änkling, överviktig av skräpmat, men ärlig och logisk och bekymrad över alla läckor inom polis- och åklagarväsende. Italiensk öppning ges ut av den förträfflige förläggaren Mattias Boström i Lund som tycks gilla lite hemlighetsmakeri. Eller kanske är det författaren till Italiensk öppning som skäms, vad vet jag. Han kallar sig i alla fall Christian Aage och kan sluta skämmas och lugnt kliva fram. Att det är en man utgår jag ifrån. Ingen kvinna skulle ge ens den kåtaste polisfru två orgasmer med en aldrig så brutal och spännande skurk, ännu innan hon har fått av sig trosorna.

Ett par tidsmässiga longörer och det alltmer vanliga felet att inte skilja på före och innan drar ner betyget från toppen-toppen till mycket bra. Ut ur garderoben, Aage!

CARLÖSTEN NORDMARK  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22