ISKÄLLAREN

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-1, Recension

av Minette Walters
The Ice House (1993)
Översättning av Elisabeth Helms
Bonniers 1994

Detta är en av de mera uppseendeväckande debutdeckare jag har läst på väldigt länge. Walters skriver nervigt och balanserat och introducerar oss för tre udda väninnor, som bor tillsammans i en hiskelig gammal herrgård och som är föremål för dunkel ryktesspridning från ortsbefolkningens sida. När ett lik hittas i herrgårdens iskallare så vet genast byskvallret berätta att det är den ena kvinnans, för länge sedan försvunne make, som nu har dykt upp – som död. Givetvis var det hans fru som dödade honom. Men – liket går inte att identifiera och plötsligt är det inte längre självklart att det handlar om den för länge sedan försvunne maken.

Minette Walters jagar idogt fram genom den vältvinnade intrigen och sätter det polisiära teamet Walsh och McLoughlin i arbete, i ett fall som innehåller många finurligheter och en mycket driven person- och miljöskildring. Detta gör Iskällaren till ett gott alternativ, för alla som önskar sig en smakfull engelsk psykologideckare.

ROLF NILSÉN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22