INGEN ANDRA CHANS

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Harlan Coben
No Second Chance 2003
Översatt av Lennart Olofsson
Forum 2004

Coben har ett speciellt framåtsträvande driv i sin skrivstil och hans intriger har vissa likheter med de Såpoperor som det finns alldeles för många av på TV. Mer lättläst och spännande blir det trots det sentimentala handlaget. Hans tidigare romaner på svenska – Berätta inte för någon och Borta för alltid – har fått blandade recensioner i DAST och jag är allt lite ambivalent vad gäller denna också. Fast jag erkänner att jag läste den i ett svep och blev av med en god del av nattsömnen.

Ingen andra chans handlar om en kirurgen Marc Seidmans starka kärlek till sin dotter. Han vaknar skottskadad och finner att hustrun mördats och treåringen blivit kidnappad. Marc misstänks förstås men när kidnapparna tar kontakt blir FBI inkopplat. Efter ett misslyckande bestämmer sig Marc för att ta saken i egna händer när kidnapparna åter hör av sig efter arton månader.

Som synes är intrigen sådan att boken blivit en bladvändare. När man väl är indragen i handlingen överser man med vissa nödlösningar och ägnar sig åt att bita på naglarna i stället.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22