INFILTRATÖREN

Nov 10th, 2019 | By | Category: 2019-11 nov, Recension

Omslag till InfiltratörenAv Lotta Luxenburg
Bokfabriken, 2019
ISBN 9789178352388, inbunden, 287 sidor

Det är en alldeles fantastisk dramatisk och lovande inledning på den här boken. En husbil kör rakt ner i vattnet vid Stockholms Stadshus. Vid bärgningen saknas föraren, men det hittas tolv kvinnolik i bilen. Den händelsen sätter ribban för den fortsatta berättelsen. Läsarens fantasi triggas igång.

Lotta LuxenburgTyvärr håller inte boken samma kvalitet vidare. Trovärdigheten brister och det finns ett element av naivitet i det polisarbete som följer.

Detta är den första delen i en ny serie om poliserna Isabella Knyckare och Nikolaj Malmsten. De är ett intressant par som ska bli trevligt att följa. De är lite av ”opposites attracts”, men de har nog inte upptäckt det ännu. Fortsättningen får avslöja.

Inte nog med att de har de tolv liken att utreda, Stockholm blir drabbat av upplopp och gängkriminalitet frodas. Vad hänger ihop med vad? Isabelle infiltrerar det mest våldsamma gänget. Det är väl just där som trovärdigheten tappar mest.

Det är ändå ett intressant polispar som med lite tuffare redigering kan bli intressant att få uppleva framöver.

NISSE SCHERMAN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22