HUNDKÄRLEK

Mar 14th, 2017 | By | Category: 2017-03 mars, Recension

Omslag till HundkärlekAv Charlotta von Zweigbergk
Ordberoende Förlag, 2016
ISBN 978-91-87595-38-7, 313 sidor

Denna roman av Charlotta von Zweigbergk, den elfte i ordningen,  kom ut nästan samtidigt som Fattigfällan, verket som hon Augustnominerades för. Författaren är verkligen bred i sina ämnesval. Fattigfällan är verklighetsbaserad och handlar om en kvinna som blir sjuk och hamnar utanför samhällets samtlig skyddsnät.  Innan dess har hon gett ut Alla delar av dig, något så ovanligt som en feelgoodroman om organdonationer.

Charlotta von ZweigbergkHundkärlek tar sig en titt på jyckars kärleksliv men också på de medelålders hundägande personernas uppflammande passion som blir riktigt explicit beskriven.

Egentligen har de mänskliga huvudpersonerna bestämt sig för att, efter sina skilsmässor och andra relationsbekymmer, aldrig mer inleda förhållanden. Men mot känslor kämpar både gudar och människor förgäves. I synnerhet som hundparningen ska ske på Gotland där de två hussarna och mattarna träffas och ljuv musik uppstår – kanske trumpetmusik: tänk Gotländsk sommarnatt med Ernie Englund, en romantisk hit för många, många år sedan.

Det är en roande och aningen oroande bagatell von Zweigbergk har skrivit.  Allt går inte på räls, kärlek är inte att leka med, i synnerhet när hinder uppstår på grund av urslunkna hemligheter som skapar missförstånd.

Både hundar och människor kan behöva fler än ett parningsförsök innan allt går vägen.

Charlotta von Zweigbergk har varit journalist och dagstidningskrönikör i tjoget år och är känd för att ofta skriva om relationer. Hon känner både Gotland och Stockholm väl eftersom hon har bostäder på båda platserna.

INGER STRANDBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22