HUDHUNGER

Jan 11th, 2016 | By | Category: 2016-01 jan, Recension

Omslag till HudhungerAv Katerina Janouch
Piratförlaget, 2016
ISBN 978-91-642-0458-5, 208 sidor

Tiderna förändras. Eller åtminstone proportionerna. På porrkungen Curt Hsons tid skulle varje kapitel i de böcker hans förlag gav ut innehålla 75 procent rå erotik och 25 procent av texten föra handlingen framåt. I denna relationsroman är procentsatserna helt annorlunda, men när det äntligen kommer till skott är allting sig likt.

Katerina JanouchDet handlar om 40-åriga Rosanna Wilde, författare med skrivkramp, som suktar efter den nye grannen i gästhuset. Hennes man undviker henne men lever ut sina lustar med andra damer. Rosanna har svårt att hitta en ingång till grannen men känslosvallen får henne att lita till en väninna som bevisar att ”kvinnor kan”.

Detta är den första i Janouchs trilogi om lust, begär och passion. När författaren beskriver den sexuella akten är språkbruket köttigt vildsint och hon väjer inte för de vanliga folkliga orden. Att hon är samlevnadsexpert (vad det nu de facto betyder?) skymtas i resten av berättelsen som är en beskrivning av hur svårt det är att leva samman men åtskild när hormonerna bubblar.

Katerina Janouch döptes till Kateřina Janouchová efter födseln i Prag 1964. Tio år senare kom familjen till Stockholm där Katerina studerade konst och litteratur. Hon har arbetat som journalist, förlagsredaktör och översättare för flera kända vecko- och kvällstidningar. Bland annat var hon med och startade svenska Elle. Hon har skrivit romaner och faktaböcker och finns utgiven på 17 språk samt föreläser om föräldraskap, samlevnad, missbruk och om sitt författarskap.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22