HORNET FLIGHT

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-2, Recension

By Ken Follett
MacMillan 2002

Engelsmännen kan inte förstå varför plötsligt hälften av deras bombplan blir nedskjutna raid efter raid. Vad har tyskarna för vapen som gör att de i stort sett vet exakt var bombplanen kommer att dyka upp? Någonting måste det vara eftersom förlusterna plötsligt blir så enormt stora. Om detta fortsätter kommer tyskarna att få tillbaka luftherraväldet och samtidigt kunna sätta in flera av sina jaktplan på den ryska fronten.

Läget är förtvivlat då danskan Hermia Mount, som arbetar för MI6 i England, får kontakt med sin fästman, som fortfarande är i Danmark under tyskarnas tryck. Han och hans bror har av en ren slump kommit något mystiskt på spåren och detta har tydligen något med de stora förlusterna av bombplan att göra.

Det gäller nu bara att ta fotografier och få dessa sända till England för analys. Ett mycket svårt och farligt uppdrag ligger framför dem.

Efterhand visar det sig att alla möjligheter att skicka filmen till England är uteslutna. Det återstår endast en och det är att flyga själva och detta i en gammal Hornet Moth, som man måste sätta i flygdugligt skick först.

Ken Follett har lyckats igen med att ge oss läsare en spännande, trovärdig story med mycket spänning, kärlek och för oss välkända miljöer, som pendlar mellan Danmark, Bornholm och Stockholm.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22