HIGH TIME TO KILL

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Recension

By Raymond Benson
G P Putnams Sons 1999

Här kom mer den fjärde thrillern om James Bond, författad av Raymond Benson, som nu är den tredje författaren som fått tillstånd att – inte Med Rätt Att Döda – fortsätta att skriva äventyren om vår tids Superhero. Han gör det med den äran och jag tycker att han blir bättre och bättre för varje ny bok publicerad.

Här utspelas en stor del av storyn i närheten av världens högsta berg, Himalaya, och han kämpar mot en ny organisation, som kallar sig The Union och som inte står hans gamla fiende SMERSH efter ifråga om hänsynslöshet, brutalitet och girighet. Här finns endast en regel som gäller och det är Unionens, punkt slut. Unionen har specialiserat sig på militärt spionage, stöld och mord för att uppnå sittsyfte.

Bond får av sin chef M veta att en av Englands mest värdefulla industrihemligheter stulits och att man fruktar att just Unionen ligger bakom detta. Han får uppdraget att försöka återskaffa hemligheten som tydligen gömts i form av en mikropunkt och förts ut ur landet. Jakten går från en av Englands mest exklusiva golfklubbar ända till Tibet och Himalayas sluttningar, Nåja, till att börja med för rätt snart befinner sig Bond och hans sällskap på höjder som får vem som helst att baxna.

Endast den som själv upplevt kyla kan få en liten uppfattning om de strapatser som Bond och hans medhjälpare får utstå på dessa höjder där minsta misstag blir det sista man gör.

Raymond Benson berättade för mig att han av The Fleming Foundation fått uppdraget att fortsätta med James Bondäventyren och att han naturligtvis måste bevisa för dem att han dög. Efter att ha tagit del av hans fyra första måste jag säga att jag tycker han genom fört sitt uppdrag med den äran och att han är väl värd att fortsätta med ytterligare thrillers om Bond.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22