HEJ HEJ VARDAG

May 5th, 2016 | By | Category: 2016-05 maj, Recension

Omslag till Hej hej vardagAv Louise Winblad
Cobols förlag, 2016
ISBN: 9789187861260, 64 sidor

Har du inga småbarn? Då är detta nog inte för dig.

Har du småbarn? Då är igenkänningsfaktorn hög.

Visserligen riktar den sig mer till småbarnsmammor än -pappor, men även jag som har en ettårig son har mycket att hämta här. Framförallt är det en förlåtande non-sequitur-serie vilket behövs ibland när man känner sig som en dålig förälder av någon anledning.

Louise WinbladLouise Winblad gjorde dessa serier för Instagram som en form av terapi. Jag vill gärna tacka henne då det är terapeutiskt också att läsa den. Hade jag läst den innan min son föddes kanske jag hade fnyst lite åt den och dess ”överdramatiserande av vardagspusslet” på det där sättet barnlösa gör, men idag vet jag bättre.

Det är väl där skiljelinjen går helt enkelt. Har man inga småbarn eller inga minnen av hur det var är detta nog inget för dig. Har du däremot småbarn, och särskilt om du är kvinna, så är detta något du borde läsa under de korta toalettstunder du har för att påminnas om att det finns fler som genomlider samma saker. Barn är kanske härliga, men de är absolut ingen barnlek.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22