HEARTSICK

Jun 4th, 2009 | By | Category: 2009-2, Recension

Omslag till Heartsick

Av Chelsea Cain
Heartsick 2007
Översatt av Benedicte Callert
Forum 2008

Heartsicks huvudperson nummer ett, Archie, är en ensam och tablettmissbrukande manlig polis som nätt och jämt överlevt att vara tillfångatagen av en galen kvinnlig seriemördare. Nummer två, Susan, är en kaxig och punkig journalist och USAs svar på Lisbeth Salander.
Till detta färgstarka persongalleri lägger vi en galen kvinnlig seriemördare och voila vi har en splatterdeckare.

Archie blev hjälte i och med att han överlevde och på så sätt bidrog till att den kvinnliga seriemördaren greps. Han har nu efter två års sjukskrivning övertalats att återgå i tjänst för att jaga ännu en seriemördare. Susan är tidningsdrakens utsända som ska återupprätta
sin tidnings rykte genom att samverka med polis och borgmästare.

Seriemördaren denna gång är en man som tar unga skolflickor tillfånga och mördar dem. Heartsick börjar när den tredje flickan försvunnit och Susan har fått löfte om att vara med i polisens arbete och följa Archies polisarbete.

Chelsea Cain

Man kan undra om detta är en bok som tillför något och svaret är nej. Men den är inte sämre än andra uppföljare till När lammen tystnar. Så har du en regnig dag att fördriva kan du läsa boken för den är rappt skriven och lätt att läsa. Men jag hoppas verkligen att ingen bestämmer sig för att göra en film av denna bok. Det skulle bli alldeles gräsligt blodigt!

LOTTA MAGNUSSON

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22