HAT

Mar 5th, 2009 | By | Category: 2009-1, Recension

Omslag till Hat

Av Inger Jalakas
Normal förlag 2009

Detta är den fjärde boken om kriminalinspektör Margareta Nordin och hennes sambo  Marianne  Svensson, också polis. Titelns Hat syftar på hatbrott,  främst mot homosexuella. Det mest fascinerande med boken är dock att det mer är kärlek, i nöd och lust, och vänskap som är grundtonen. Och det tackar vi för, för att hon visar att människor är komplicerade varelser.

Själva brottsutredningarna, för det är flera, och mystik kring vad som skett är redan tidigt uppenbara för läsaren. Därför blir det spänning mest kring de olika personernas relationer.

Göteborgsmiljöerna skymtar förbi, gläder oss som hittar till Slottsberget, men dominerar inte. (Besök gärna Slottsberget och de gamla varvsområdena när ni kommer till Göteborg nästa gång.)

Berättelsen, med sina olika perspektiv från de olika inblandade, flyter snabbt och lättläst. Ämnet är angeläget, men det är inga predikningar. Detta är en polisroman med tonvikt på roman.

LEIF-RUNE STRANDELL

Inger Jalakas. Foto Cecilia Mellberg

Inger Jalakas. Foto Cecilia Mellberg

Inger Jalakas webbsidor: http://www.jalakas.se/

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22