HÅRDROCK – Allt om banden, konserterna och myterna

Dec 8th, 2020 | By | Category: 2020-12 dec, Recension

Omslag till HårdrockAv Simon Lundh
Semic, 2020
ISBN, 978-91-552-6804-6, inbunden, 272 sidor

Det finns en omedelbar och tydlig vilja att berätta om musiken, personerna, låtarna, skandalerna, myterna och de faktiska händelserna i denna bok. Simon Lundh är journalist och skriver om denna speciella musikstil i bland annat Sweden Rock Magazine och har även varit inblandad i festivaler. Boken berättar om de första ackorden i sextiotalets brittiska arbetarstäder, till dagens utbud med ett gytter av genrer. En stor del ägnas att granska myterna kring de stora banden, och försöka förklara hur olika plattor kom till.

Simon LundhKapitlen behandlar olika områden och det är en bra hjälp i att förstå hur de olika banden och stilarna påverkade varandra. De svenska banden får lite extra uppmärksamhet av naturliga skäl men också för att hårdrocken fortfarande är en levande musikstil här i norden. Inte minst har det alltid funnits festivaler som hållit intresset uppe, och faktiskt bidragit till en rad återföreningar och nytända karriärer. Även om man är långt från 80-talets mastodontspelningar så lockar fortfarande banden sin publik.

Detta är en bok full med kärlek till musiken och som verkligen ger en överblick, både över människorna och stilarna. Du kommer garanterat att lära dig något nytt, och ha kul under läsningen. Det enda som drar ner betyget en smula är att många meningar är tillkrånglade och att faktarutorna kunde ha korrekturlästs en extra gång.

EMIL STRANDELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22