HANDEN I FLASKAN

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-3, Recension

Av Kjell E. Genberg
Mälaröbörsen Förlag 1997

Genbergs nya roman handlar om Enheten, den hemliga svenska antiterrorist-organisationen, och ett försök att på en kapad svensk lastbil smuggla amerikansk datautrustning till Ryssland. Indirekt handlar Handen i flaskan om kaféägarinnan Elsa Bengtsson, som håller på att mista stället hon alltid haft, till män som vill riva och bygga nytt.

Genberg är en rutinerad deckarförfattare som här gjort grundlig research. Storyn är skickligt vävd, språket flyter lätt som en skånsk vårälv, humorn lurar runt hörnet.

Berättelsen om hur man förflyttar sig och träffas i Sankt Petersburg är initierad och nästan en deckare i deckaren.

Skall man kritisera något i denna mycket spännande thriller så är det presentationerna av de olika ryska fraktionerna. För en icke insatt flyter grupperna ihop. Men det är likadant på TV-nyheterna, så det så. Summa: En spännande berättelse. Intrycket mänsklighet, bra personskildring, speciellt gäller detta svenskarna i romanen. Spänningen stegras, det blir allt svårare att lägga ifrån sig boken för att gå till kylskåpet. Upplösningen är genial. Genberg har hållit spänningen vid liv fram till sista sidan.

WALTER NILSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22