HÄMNDEN ÄR LJUV

Mar 10th, 2020 | By | Category: 2020-03 mars, Recension

Omslag till Hämnden är ljuvAv Lars Thunell
Joelsgårdens förlag, 2019

Prologen i Lars Thunells första deckare med polisinspektör Henrietta Rapp öppnar upp för en riktig pulshöjare. Tempot slås an omedelbart och det fortsätter att vara högt hela vägen genom Thunells deckare. Precis som titeln säger så är hämnd det genomgående temat.

Huvudpersoner är Henrietta Rapp, hennes två kollegor och deras gemensamma chef. Polishuset i Falun är deras arbetsplats och det är trevligt att läsa en deckare som för ovanlighetens skulle utspelar sig i Dalarna. Lägg till detta att Henrietta är en färgstark, egensinnig och stark ung kvinna som ska lösa två fall med sina kollegor. Båda fallen handlar om tonårstjejer, den ena hittas död vid en sjö och den andra är försvunnen.

Introduktionen till bokens karaktärer båda gott och jag gillar verkligen den första delen av Hämnden är ljuv. Efter hand blir det för många förvecklingar, för osannolika händelser och saker som inte riktigt hänger ihop.

Lars ThunellLars Thunell har skrivit en del under åren men är relativt ny som deckarförfattare. Han har blivit refuserad flera gånger och på hans Facebooksida finns elaka refuseringar som är underhållande, och han har gett ut refuserungar i en bok, Lars Thunells elaka refuseringar. Han har skrivit romaner, en humorbok och nästa Henrietta Rapp-deckare Livsfarligt misstag är utgiven och den tredje är under produktion enligt förlagets webbsida.

Språkligt tycker jag om beskrivningarna av naturen och omgivningarna men jag saknar fördjupade personporträtt och hade önskat lite färre karaktärer och trådar i Hämnden är ljuv. Det hade den vunnit på.

LOTTA MAGNUSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22