GRANNEN FROM HELL och andra små berättelser

Oct 9th, 2015 | By | Category: 2015-10 okt, Recension

Omslag till Grannen from hellAv Carina Aynsley
Whip Media, 2015
ISBN 978-91-982161-6-5, 95 sidor

En trevlig liten bagatell om släktskap med komplikationer om Lisa som reser från hemstaden Gävle för att söka sina rötter i Koskenjärvi i norra Finland. Där bor barndomsväninnan Maria och till att börja med har de kul och dricker vin tillsammans. Ett mörkt mål på himlen är den ilskne grannen Jari-Pekka som tycks ha som livsuppgift att trakassera omgivningen. Han är i sin tur gift med den kontaksökande och något alkoholiserade (ja, vi är ju i Finland) Vanja. I berättelsen uppenbarar sig också Marias sambo Hannes, den snygge grannsonen Martin och den gamle hedersknyffeln Ilmari.

Carina AynsleyHistorien utvecklar sig till en salongskomedi som skulle kunna platsa på någon av Stockholms privatteatrar med förvecklingsföreställningar på repertoaren. I likhet med sådana skådespel slutar Aynsleys inledningsnovell i någorlunda fröjd och gamman och man har haft det rätt mysigt fram till dess.

Volymen avslutas med sex mycket korta berättelser, närmast anekdoter, som känns som övningsstycken.

Carina Aynsley är bosatt i Sundsvall men har sina rötter i Gävle och Hälsingland. 2012 gav hon ut bloggboken Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal ett fattigt land som hon älskar och hjälper så gorr hon kan. Som skribent har hon gjort sig mest känd som novellförfattare och har medverkat i flera antologier.

KJELL E. GENBERG

 

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22