GÖMD I MÖRKRET

Sep 13th, 2009 | By | Category: 2003-1, Recension

Av Margaret Murphy
Darkness Falls 2001
Översatt av Ulla Danielsson
Bonniers 2002

Det här är en bok som får mig nu tänka på Samlaren, inte minst filmversionen från 70-talet. Det finns både likheter – inte minst psykologiska – och olikheter. Den framgångsrika advokaten Clara kidnappas av en maskerad man på öppen gata och polisen tror att det har att göra med en kommande rättegång. Där skulle Clara som åklagare försöka sätta dit den ökande narkotikakungen Cassavetes.

Clara sitter i en kall, mörk källare utan mat. Så tycker hon sig känna igen plågoandens röst och förstår plötsligt varför detta har hänt. Utanför källaren hittas en kvinna död och nu börjar polisen tänka längs linjen seriemördare.

Jag håller nog med Val McDcrmid i hennes reklamdrapa på omslagets baksida. Det är en spännande roman med människor som man lär känna och därför engagerar sig i. Sen är det en annan sak att jag är gräsligt trött på alla dessa seriemördare. En vanlig skitstövel med friska motiv skulle inte skada.

INGER STRANDBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22