GODA RÅN ÄR DYRA

Nov 11th, 2020 | By | Category: 2020-11 nov, Recension

Omslag till Goda rån är dyraAv Catharina Ingelman-Sundberg
Forum, 2020
ISBN 9789137154718, inbunden, 320 sidor

I den fjärde boken om pensionärsligan har Märtha och hennes kumpaner flyttat ut på landet för att rädda glesbygden. Den främsta orsaken är att de klantat sig en smula vid en annars mycket lyckad juvelstöld på Stockholms auktionsverk och fått polisen efter sig.

Catharina Ingelman-Sundberg har haft stora framgångar med sina mycket energiska 70–80-plussare och mest aktiv nu som tidigare är fd gymnastiklärarinnan Märtha Andersson, 79, en riktig idéspruta. I en övergiven banklokal med tillhörande bostad i byn Hemmavid någonstans norr om Stockholm slår sig ligan ner och börjar planera för en blomstrande landsbygd.

Det går så där. Ett kobingo piggar visserligen upp byborna men kossorna gör revolt. Och detsamma, fast mer i det tysta, gör ligans medlemmar när Märthas alla uppslag till olika event för att rädda skolan och turismen tröttar ut dem. Anna-Greta och Stina saknar den brottsliga spänningen och kidnappar i skymundan en berömd galopphäst. ”Snillet” Oscar och ”Krattan” Bertil tar sig en fridag i Stockholm med riskabla följder.

Men Ingelman-Sundberg, som lagt ålderns patina över sitt gäng genom att ge dem namn från 20- och 30-talet, vet att roa sina läsare. Norge nästa!

KERSTIN MATZ

Catharina Ingelman-Sundberg

Catharina Ingelman-Sundberg. Foto Caroline Andersson

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22