GOD NATT MIN ÄLSKADE

Dec 28th, 2008 | By | Category: 1998-4, Recension

Av Inger Frimansson
Rabén Prisma 1998

Detta är en psykologisk thriller om svår mobbning med sexuella övertoner. Men här slår offret tillbaka och hämnas. Hämnden står knappast i relation till nyligen timade provokationer utan blir ett utsläpp av känslor efter en kvinnas under många år samlade kränkningar.
Att huvudpersonen heter Justine är ingen tillfällighet, namnet associerar till markis de Sade och ligger inte långt ifrån ordet justice – rättvisa. de Sade finns närvarande hos den svartsjuka styvmodern som vill koka styvbarnet i den stora kitteln. Det fanns en del fågelmotiv i Frimanssons förra roman och här finns en stor svart sådan som ett skrämmande element.
Boken pendlar mellan nutid och dåtid, mellan dagens liv i Hässelby och upplevelser i den malaysiska djungeln där hennes älskade Nathan försvann. Frimansson skriver konkret och beskrivande och vet när hon skall sätta in skräckeffekterna för att de skall träffa precist.

BARBRO LINDBORG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22