GLÖMSKELUNDEN

Sep 4th, 2009 | By | Category: 2009-4, Recension

Omslag till Glömskelunden

Av Annika Bengtsson
Ord och Visor förlag 2009

Annika Bengtsson har skrivit två delar i en trilogi som handlar om ett hus hon hittade i Mellbystrand. Huset har ett tornrum som spelar stor roll i både den första boken som heter Kråkprinsessan och den nu aktuella Glömskelunden.

Titeln anger att huvudpersonen Monika arbetar med att glömma någonting som varit väldigt traumatiskt. För att komma undan har hon köpt ett hus i ett litet samhälle utanför staden, som ingen velat ha eftersom ett mord begåtts där.

Annika Bengtsson

Monika hade chockad efter ett kraschat långt förhållande följt med tre män hem efter ett krogbesök och där blivit gruppvåldtagen. Hon polisanmälde inte dådet utan försöker bearbeta och lägga händelsen bakom sig.

Annika Bengtsson är en mycket skicklig iakttagare och hon beskriver hur Monika håller på att förintas av självförakt och hopplöshet, samtidigt som hon gör tafatta försök att bygga upp sin nya tillvaro. Hela boken är en gastkramande läsning och läsaren känner att hon när som helst kan tippa över kanten och hamna i en ännu större katastrof.

Själv läste jag boken i ett sträck och kunde inte andas ut förrän Monikas på sista sidan utan egen förskyllan fått en gruvlig hämnd på en av sina förövare.

Jag hoppas den här psykologiska spänningsromanen kommer att nå många läsare, för den ligger långt från de traditionella bloddrypande kriminalromanerna. Det är en viktig roman om en utsatt mänska.

ÅKE BJURHAMN

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22