GLASDJÄVULEN

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Helene Tursten
Alfabeta/Anamma 2002

Så är Irene Huss på våldsroteln i Göteborg tillbaka med den äran i en mycket väl sammansatt deckare med en satanistisk bakgrund. Inledningen är våldsam så till vida att tre personer mördas mycket kallblodigt i ett litet samhälle utan för vår andra storstad. Mor och far på ett ställe, deras son på ett annat. Mördaren har efter av slutat dåd gjort satanistiska avbilder av djävulen med de mördades eget blod.

Irene Huss kopplas in och försöker följa och samtidigt förstå det satanistiska inslaget men tycker sig komma allt längre från den kopplingen. Hon anar att det är något annat som ligger bakom.

En överlevande finns kvar i den mördade familjen en dotter som är bosatt i London – Och hennes chef skickar något motvilligt Irene Huss dit för att förhöra henne.

Personteckningarna är utmärkta och intrigen trovärdig. Dessutom trivs man med Turstens miljöskildring ar i kanske hennes bästa Hussdeckare.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22