GÄNGKRIG 145

Aug 24th, 2009 | By | Category: 2009-4, Recension

Omslag till Gängkrig 145

Av Jens Lapidus & Peter Bergting
Wahlström & Widstrand 2009

De som läst Snabba Cash och Aldrig fucka upp kommer att känna igen sig i Gängkrig 145. För även om dett är en roman i den teckande seriens form fattas inte de ingredienser som gjorde de böckerna till bestsellers.

Det är väldigt spännande och det är mycket bra tecknat. Men det kan aldrig bli samma sak som en roman när man får alla bilder färdiga och serverade. Fördelen med en bra romantext är att man själv får fantisera fram sina egna bilder. Det gör då att alla människor får olika bilder till en och samma bok.

Dessutom tar ju en bok i serieform slut nästan på en gång. Inget för hängmattan alltså. Nu är det inte bara pratbubblor och teckningar. Lapidus har fyndigt inflikat rapporter, spaningspromemorior och telefonavlyssningsprotokoll, vilket ger historien ett lika realistiskt intryck som hans båda tidigare romaner.

Bergting och Lapidus

Det är ändå ett nytt, intressant och trevligt grepp.  Kriminalromanen mår bara bra av att finna förnyade former. Det finns alltför många författare som nästan kalkerar varandra i intrig, upplägg och stil.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22