GÅ OM INTET

Jul 2nd, 2014 | By | Category: 2014-07 juli, Recension

Omslag till Gå om intetAv Sandra Gustafsson
Hoi Förlag, 2014
ISBN 9789175579092, 152 sidor

Efter Svedd och Maskrosungen kommer nu Gustafssons Gå om intet, en blandning av långnovell och kortroman, som tar upp problematiken och konsekvenserna av föräldrars favorisering av ett barn framför det andra. Det känns som om boken skulle ingå i en trilogi eftersom de tidigare böckerna hade samma svärta.

Sandra GustafssonHär har Joakim blivit mördad och hans bror Tobias och flickvännen Sara har gripits som misstänkta och förhörs om mordet samtidigt som deras personligheter förklaras i parallella kapitel. På sätt och vis är det ett kammarspel där förhören av de två inblandade ger läsaren förståelse för vad som inträffat. Gustafsson är skicklig på att skriva repliker som är avslöjande.

De inblandades versioner av vad som hänt gå isär och läsaren börjar snart fundera över hur falsk brodern Tobias egentligen är eller om Sara verkligen älskar Tobias så mycket som hon hävdar. Personerna är svåra att få grepp om. Är Sara verkligen så vacklande i tillvaron eller är det ett spel inför förhörsledaren? Och Tobias visar på ett kontrollbehov som verkar nästan psykopatiskt.

Jag undrar varför jag fängslas så starkt av en bok där grundtonen är så mörk att den inte lämnar minsta strimma av hopp efter sig. Kanske får att den känns så sann.

ÅSA PETTERSSON

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22