GÅ I FÄNGELSE & KVINNOR UTAN NÅD

May 19th, 2021 | By | Category: 2021-05 maj, Recension

Omslag till Gå i fängelse & Kvinnor utan nådAv Camilla Läckberg
Forum, 2021
ISBN 978-91-37-15540-1, inbunden, 223 sidor

Det var ett tag sedan jag läste Camilla Läckbergs deckare. Tyckte det kunde vara kul att kolla henne i det kortare formatet. Det här är två långnoveller (men uppdelad i korta kapitel) som båda handlar om hämnd i olika former.

Den första är ett nyårsfirande med fyra ungdomsvänner, snart studenter, i en exklusiv villa vid Skurusundet i Stockholmstrakten. Huset tillhör ena killens familj och i grannhuset firar de vuxna i familjerna, och ungdomarna ser in till vuxenfesten.

Det är mycket fin mat, mängder av alkohol, och en oro hos ungdomarna som börjar spela Monopol men med egna regler som sakta avslöjar hemligheter hos dem, alla knutna till de vuxna i familjerna. Och slutet blir en hämnd.

I den andra berättelsen är det tre kvinnor som alla lever i familjer som inte fungerar: en bedragen hustru, en misshandlad och en ”köpt” rysk hustru som också misshandlas.

Det blir lite som Främlingar på tåg.

Snabbläst, lättläst, intriger som skulle kunna passa för en film eller tv, men inte särskilt djuplodande människoskildringar, även om vi känner igen rollerna både från verklighet och andra romaner.

LEIF-RUNE STRANDELL

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg. Foto Magnus Ragnvid

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22