FREDRIK SKAVLANS SAMLADE TECKNINGAR

Oct 26th, 2011 | By | Category: 2011-10 okt, Recension

Omslag till Skavlan Samlade teckningarAv Fredrik Skavlan
Kartago förlag 2011
ISBN 9789186003869, 172 sidor

Sossepolitisk humor har många de senaste årtionderna anammat. Den går oftast ut på att ironisera över välfärdsstatens avveckling och dess konsekvenser. Men också om hur den moderna tekniken springer ifrån den äldre generationen samt hur andefattigt det materialistiska samhället är. Fredrik Skavlan är en av dessa serietecknare och hans humor skiljer sig inte så mycket från resten. Vare sig man gillar den sortens humor eller inte vet man precis vad man kan förvänta sig. En och annan träffsäker poäng visserligen, men mest bara variationer av samma uttjatade teman. Särskilt för den publik som serierutorna är riktade till.

Fredrik SkavlanDet är absolut inte dåligt och jag kan rekommendera boken för dem som genuint gillar den sortens humor. Men om man följer ett förutsägbar mönster utan att försöka bidra med något nytt och spännande så ska man inte heller bli förvånad över ljumma recensioner.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22